Kumaş çeşitlerimiz
Sadece çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, silindir ve kapak iğnelerinin birbirlerine dik ve karşılıklı bir şekilde yerleştirilmeleriyle elde edilen çift katlı örme kumaş
elbiseler ve özellikle sportif, tıbbi tekstiller ayrıca üst giyimde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Genellikle balıkçı yaka sweatshirt, bayan bluz eşofman altı ve bebe grubunda kullanılır. İnterlock örmeden yapılan kumaşları koruyucu teknik tekstil olarak da kullanılabilmektedir.
Ribana kumaşlar çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, silindir ve kapak iğnelerinin birbirlerine göre çapraz bir şekilde yerleştirilmeleri ile elde edilen çift katlı örme kumaşlardır.
Ribana kumaşları ifade eden en büyük özellik, kumaş eni yönünde açıldığında her iki tarafta örgü raporuna bağlı olarak düz (R) ve ters (L) ilmeklerin değişimli olarak görünmesidir. Kumaşın yapısı sıra ile birbiri ardınca gelen düz ve ters ilmeklerden oluşur.
Double face; her iki yüzü de genellikle farklı renklerde ve dışa gelebilecek şekilde örülmüş her iki tarafı da kullanılabilen, çift plaka interlok kumaştır.
Bir ribana örgü çeşidi olan kaşkorse kumaş çift plakalı örme makinelerinde her iki iğne yatağındaki üç iğneden birinin iptal edilmesi ile yapılan RR örgü çeşitidir.
Enine yönde elastik olduğu için bant, kenar, kazak, bayan giyimi vs. yerlerde kullanılır.
Küçük kareli bir kumaştır. Yuvarlak örme çift plakalı İnterlokribana makinesinde kaşkorse (rib) kumaşına benzer bir şekilde üretilir. Çeşitli iğne hareketleri (fank) ve atlamaları sayesinde bu efekte sahip olur.
Selanik (cadirgan) kumaşlar, çift plakalı ribana ve interlok makinelerinde ilmek ve askı hareketlerinin örgü raporu içinde uygun bir şekilde yerleştirilmesi ile oluşturulan tek iplikli, iri örgülü ve incili görünümlü bir örme kumaştır.